tirsdag 12. november 2013

Ingefær

I går ble jeg anbefalt ingefær mot noen av smertene jeg opplever i kroppen om dagen. 
Kroppen har slått seg litt vrang etter 4 uker på krykker. 
Det siste døgnet har jeg inntatt et par kopper ingefær te og ja det hjelper. Om det er teen eller om det er hodet mitt bryr jeg meg egentlig ikke så mye om. For her mottas alt med takk!!!

Siden hun som anbefalte det selv trengte noe slimløsende fant vi raskt ut at det hjelper på det og. 

Ettersom jeg praktiserer google is my friend i de fleste sammenhenger om dagen så måtte jeg jo bare søke det opp. 

Etter litt lesing innser jeg at det hjelper for både det ene og det andre. Smertene mine, slimet til kollega, fordøyelsene og egentlig alt. 

Så nå er ingefærte innkjøpt, vurderer og kjøpe fersk ingefær og lage den selv. Men ettersom jeg da sitter stuck på sofaen med benet mitt, som forøvrig ikke har planer om å passe inn i gipsen i dag får det bli en anna dag. 

Vil muligjens anbefale dere å lese litt om det før det brukes til å kurere alt og ingenting. Var vist noe om overdreven bruk aldeles ikke er bra. Noe som forøvrig gjelder alt her i verden.
fra www.rolv.no
URTENS EGENSKAPER OG VIRKNING
Ingefær er en svært varmende urt med skarp og bitter smak. Den virker kvalmedempende (virker gjennom det autonome nervesystemet, og ikke gjennom sentralnervesystemet), appetittstimulerende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende, leverbeskyttende, kolesterolsenkende, øker sekresjonen av spytt og andre fordøyelsesvæsker (galledrivende), demper tarmgassproduksjonen (luftdrivende), styrker musklene i tarmene og fremmer peristaltikken, men virker også krampeløsende på magens glatte muskulatur. Videre stimulerer ingefær blodsirkulasjonen (mildt hjertestyrkende ved at den øker sammentrekkingen av hjertemuskelen), reduserer mengden blodlipider og beskytter mot sammenklebing av blodplatene. Ingefær virker ellers svettedrivende (noe som fører til avkjøling av huden), mildt urindrivende, slimløsende, luftveisrensende, hostedempende, febersenkende, avslappende, hudirriterende (rødmefremkallende), betennelseshemmende og smertelindrende (ved å hemme biosyntesen av prostaglandiner og leukotriner), bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, antiparasittisk, ormedrepende, antiseptisk, avførende, afrodisierende og hjertestyrkende. Ingefær er ellers en antioksidant og et yang-tonikum. Fersk ingefær anses som best for luftveisproblemer, og tørket ingefær for fordøyelsesproblemer.

 
URTEN KAN BRUKES VED FØLGENDE HELSEPLAGER / SYKDOMMER
Innvortes brukes ingefær kurativt og forebyggende mot kvalme og oppkast (som kan skyldes reisesyke, sjøsyke, svangerskapskvalme, medisinering og kvalme i forbindelse med operasjoner eller kjemoterapi). Videre ved dårlig fordøyelse og magesmerter uten at det er sår (oppblåsthet, tarmgass, mindre kramper, kolikk, halsbrann, lite magesyre, matforgiftning), betennelser i magetarmkanalen (kronisk diaré, slappe tarmer, irritabel tarm syndrom), betennelse i galleblæren (kolecystitt), luftveisplager (vanlig forkjølelse, influensa, bronkitt, laryngitt, heshet, tørrhoste, astma). Ingefær kan også brukes ved mindre tretthet, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, revmatiske plager (f.eks. revmatoid artritt, akutte eller kroniske betennelser i ledd og muskler), leddgikt, ankyloserende spondylitt (sykdom med tiltakende stivhet i ryggraden), claudicatio intermittens (”vinduskikkersyke”), Raynauds sykdom, lumbago, hodepine, migrene, svimmelhet, Menieres sykdom, menstruasjonskramper, uteblitt, forsinket eller smertefull menstruasjon når det ikke foreligger sykdom, angina, åreforkalkning, angst, depresjon, erektil dysfunksjon, lav libido, overvekt, smerter, dårlig blodsirkulasjon, innvollsorm. Den brukes også til å forhindre sammenklebing av blodplater, som kan føre til hjerneslag og hjerteinfarkt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar